Project Description

Victorian House in West London

The key to our philosophy at Moretti Interior Design is our willingness to listen carefully to what our clients truly want in their redesigned home.

Any home we create simply must reflect precisely the lifestyle and values of the people who are going to spend time living there.

The Result

We made the whole house brighter with the use of lighting and with various colour schemes using colour psychology to capture the correct look and feel of each particular room.

Yellow was the colour chosen for the kitchen because we and the client agreed that this is a colour that delivers plenty of energy.

However, in the living room we came up with a colour scheme of soft blue tones to create an atmosphere of calm and relaxation.

In the master bedroom, meanwhile, we used soothing neutral colours – partly because the client wanted to use some of the space there for meditation.

We also created a quiet corner of the house next to the garden where the client could relax each morning and take in the sights and sounds from outside.

That close relationship with nature was echoed in the biophilic elements we created inside the kitchen. We installed some hanging plants above the working area, which were inspired by a painting that is one of the client’s favourites.

The overall effect was an interior design that combined traditional and contemporary elements in a single consistent and coherent scheme.

See other projects…

Contact Us!

    If you're looking for ideas and information for your home, sign up to be the first to receive our latest news!


    This form collects your First name, Last name and email so that we can correspond with you. Check out our privacy policy for more information.

    I consent to have Moretti Interior Design Ltd. collect my First name, Last name and email.